Actuele reisadviezen | UPDATE

De winter staat weer voor de deur, de oproepen nieuwe coronavaccinatie liggen bij sommige al op de deurmat. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de corona regels in de vakantielanden? Je leest het hier

Laatste update: 19 oktober 2022


Frankrijk

Kleurcode: Groen
Geen coronabewijs meer nodig om Frankrijk in te reizen.

Griekenland
Kleurcode: Groen
Om Griekenland in te reizen is er geen coronabewijs meer nodig. Wel is in het openbaarvervoer en in de taxi's het dragen van een FFP2 mondkapje verplicht.

Italië
Kleurcode: Groen
Geen coronabewijs meer nodig om Italië in te reizen.

Kroatië
Kleurcode: Groen
Geen coronabewijs meer nodig om Kroatie in te reizen.

Portugal
Kleurcode: Groen
Toeristisch verblijf toegestaan: Ja
Om Portugal in te reizen is geen coronabewijs meer nodig. Op de Azoren dien je nog wel een coronabewijs te kunnen tonen. Daarnaast is het dragen van mondkapjes verplicht in het openbaar vervoer en in taxi’s. Ook bij zorg- en gezondheidsinstellingen, zoals ziekenhuizen en apotheken.

Spanje
Kleurcode: Groen
Om Spanje in te reizen is geen coronabewijs meer nodig. Indien je van een land buiten de EU of Schengenzone naar Spanje reis dien je een Digitaal Corona Certificaat te kunnen tonen.

Thailand
Kleurcode: Geel
Tot 1 oktober was het verplicht een negatieve test of vaccinatiebewijs te tonen om Thailand in te komen. Per 1 oktober is ook deze regel verdwenen en is ook Thailand weer 'normaal' te bezoeken.

Indonesie
Kleurcode: Geel
Om Indonesie in te komen moet iedereen ouder dan 18 volledig gevaccineerd zijn. Ben je dit niet? Dan moet je 5 dagen in quarantaine en op de 4e dag een PCR test afnemen.

Curaçao
Kleurcode: Geel
Ook tijdens de zomverkantie was het nog nodig een vaccinatie of testbewijs te tonen om Curaçao binnen te reizen. Dit is gelukkig ook afgeschaft je hebt geen coronabewijs (vaccinatie-, herstel- of testbewijs) meer nodig om naar Curaçao te kunnen reizen.

Laatste update: 19 oktober 2022
Voor meer actuele reisadviezen wijsopreis.nl